Рецепт тонкої піци

Наступне, що важливо для тонкого тіста для піци, - це рецептура і технологія розкатування. Класичне тісто для піци готується на дріжджах. Існує багато різних рецептів, для приготування домашньої тонкої піци можна використовувати будь-який, в залежності від Ваших вподобань або наявності продуктів на кухні. Для приготування тонкої італійської піци Вам знадобиться:
  • тепла кип'ячена вода - 300 мл
  • сухі дріжджі - 10 гр
  • цукор - 2 ч.л.
  • сіль - 1 ч. л.
  • борошно - 500 гр
  • рослинна олія (оливкова або соняшникова) - 2-3 ст. л.

Тонке тісто - це правильно розкачане тісто

Для початку слід приготувати опару - в глибоку миску налити теплої води, всипати цукор, сіль, дріжджі і 1 столову ложку борошна. Перемішати все і залишити підходити на хвилин 15-20. Після закінчення цього часу дріжджі забродять, покриються пінкою і тоді можна приступати до замісу тіста. В окремій мисці змішати борошно, що залишилося, сіль, оливкову або соняшникову олію, а також влити приготовлену опару. Замісити тісто. Дуже важливо приготувати правильне по консистенції тісто. Воно повинно бути не дуже щільним. Ідеальне тісто для тонкої піци повинно бути пластичним і податливим, добре відставати від рук, але при цьому не рватися, тоді піца вийде такою, як потрібно.

Після того як тісто готове, настає найважливіший етап - розкачати його так тонко, як тільки це можливо. Даний рецепт і кількість продуктів розраховано на три тонкі піци. Тому перед розкочування тісто ділиться на 3 рівних частини. Справжні пицайола розкочують тісто не качалкою, а розтягують його на кісточках пальців, прокручуючи його багато разів на руках. Так основа для піци виходить тонкою по середині і потовщеною з країв. Але, звичайно ж, можна використовувати і звичну для нас качалку.
Після того, як тісто роскачане і його товщина Вас повністю задовільняє, змастіть його томатним соусом, посипте спеціями, покладіть гілочки орегано, зверху викладіть помідори і кружечки сиру "Моцарелла". Поставте піцу в духовку і випікайте 10-12 хвилин при температурі 250 градусів. Якщо у Вас духовка не останнього покоління і максимальна температура нагріву нижче, то слід збільшити час випікання. Після того як піца готова прикрасьте її свіжим базиліком і подавайте до столу. Тонка італійська піца на Вашому столі здивує багатьох!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу